Pierogi z szpinakiem i suszonymi na cieple pomidorami

Dział poświęcony wszelkiego rodzaju biznesom
Bobby86
 
Posty: 178
Dołączył(a): Śr wrz 07, 2016 5:35 pm
Lokalizacja: Poland

Pierogi z szpinakiem i suszonymi na cieple pomidorami

Śr sty 11, 2017 4:52 pm

Niejednokrotnie widziany przysmak, jednakże niewiele kto potrafi doprawić szpinak. Poniżej sprawdzony przepis jednocześnie na farsz, jak czy na ciasto.


Przepis na pyszny farsz:

Farsz mamy możliwość uczynić z mrożonego szpinaku. Będzie zdecydowanie i oszczędniej. Należy go rozmrozić. Po rozmrożeniu wprowadzamy do garnka z śladową częścią wody i gotujemy z odrobiną czosnku. Około dziesięciu minut to odpowiedni czas, żeby szpinak był świetny do dalszych czynności.

Do szpinaku dodajemy sos śmietanowy.
Sposób jego przygotowania:


Do garnka wlewamy śmietanę. Dzisiaj producenci na opakowaniach zaznaczają, do tego konkretna śmietana doskonale się nadaje. Szukamy więc ze sklepowej półki śmietanę do zup i sosów. Śmietana powinna się gotować przez chwilę, następnie dodajemy jasną zasmażkę, uczynioną z roztopionego masła albo tłuszczu i kilu łyżek mąki. Wystudzoną zasmażkę dodajemy powoli do śmietany. Następnie całość doprawiamy tartą gałką muszkatołową i solą. Sos łączymy z naszym szpinakiem. Gotujemy jeszcze chwilę.

Całość zgęstnieje dzięki zasmażce wprowadzonej w sosie. Czosnek z gałką muszkatołową sprawią, iż szpinak nabierze zapachu i zapachu. Całość możemy wzbogacić innym specjałem kuchni włoskiej, czyli pomidorami suszonymi na słońcu. Są 2 gatunki pomidorów, które możemy dać: pomidory w zalewie bądź posypka z suszonych pomidorów. Te z zalewy kroimy w małą kosteczkę i stosujemy z powstałym farszem. Że posiadamy pomidory w organizacji posypki, też możemy kosztuje podać. Pomidory suszone na słońcu perfekcyjnie wkomponowują się z szpinakiem.

Jest stworzyć ciasto. Tu proponuję wykorzystać dobrej mąki do piegów i mleka zamiast wody. Mąka do pierogów z listy dana jest prawidłowo przez producenta na opakowaniu. Jeśli kochamy ciasto twarde, dodajmy jajko. Jeśli miękkie, dodajmy roztopione masło (około pół kostki). Wyrobione ciasto należy odstawić na kilka minut w zimne miejsce pod szczelnym przykryciem albo nakryć mokrą ścierką. Po kilkunastu minutach ciasto należy ponownie zarobić. Po tych rzeczach ciasto jest zdolne do wyrobu pierogów.

Stół podsypujemy mąką, dzięki temu pierogi nie poprzylepiają się do blatu. Warto też schłodzić farsz. Schłodzony będzie gęstszy, dzięki czemu zdecydowanie będzie pobierać go do ciasta. Farsz nakładamy małą łyżeczką, za każdym razem zwilżając ją w szklance z wodą.

Nasze pierożki gotujemy w osolonej wodzie z kroplą oleju.

Takie pierożki wyglądają tak z podsmażoną papryką kolorową czy z posypką z suszonych pomidorów. Można również przedstawiać je z serem feta.

Bobby86
 
Posty: 178
Dołączył(a): Śr wrz 07, 2016 5:35 pm
Lokalizacja: Poland

Re: Pierogi z szpinakiem i suszonymi na cieple pomidorami

Śr sty 11, 2017 4:57 pm

5 najlepszych naszych dań obiadowych

Nie bierze na globie drugiej takiej kuchni jak nasza. Bardzo sycące, stare i ciekawe potrawy kuszą swym zapachem oraz zapachem – każdy wpisze w niej atrakcyjność dla siebie.

Bacha: Formierka

Zupa
Zupa to pyszny wstęp, bez którego kilkoro gości nie potrafi wyimaginować sobie tradycyjnego polskiego obiadu. Rosół, kapuśniak, żurek, kalafiorowa, pomidorowa, z ziołami, z jajkiem, wielowarzywne – mało jest dań, które można dokonywać na tak wiele sposobów. Zupy to mocne królowe naszych stołów. Chociaż zupę przekazuje się zazwyczaj jako główne danie, poprzedzające „coś dużo cieszącego” to często sama zupa może nam wystarczyć za pełnowartościowy obiad, jakim można się najeść. Tu sprawdzą się szczególnie gęste zupy-krem z dodatkiem różnych mięs i dawane z pysznym, chrupiącym pieczywem.
Schabowy
Jeśli zupy są królowymi polskich stołów, to pracodawcą będzie istotnie kultowy kotlet schabowy. Duży i wyborny, smażony kotlet wieprzowy w panierce, podawany najczęściej z ziemniakami i surówką, np. w istocie kapusty kiszonej, kształtuje się niemal na którąkolwiek okazję – od zwykłego posiłku po świąteczny poczęstunek. Wolno go zaproponować członkom rodziny, ale uznają go na pewno także znajomi, jacy przyjeżdżają do nas z wizytą.
Pierogi

Pierogi to kolejna tradycyjnie polska możliwość na obiad. Chociaż pierogi wymagają mało więcej robocie niż np. schabowy, to prawdopodobnie żaden kłopot, by zrobić ich wyższą liczbę i cieszyć ich smakiem przez kilka dni. Dużo ludzi twierdzi, że po odgrzaniu są nawet jeszcze lepsze. Oraz perspektywy zabawy z pierogami jest wszystka masa. W mączne ciasto zawinąć możemy podsmażone mięso mielone, kapustę z grzybami, tak rozpowszechnione w czasie bożonarodzeniowym, ziemniaki z twarogiem (pierogi ruskie) albo na słodko, z dodatkiem owoców takich ale jagody czy truskawki, które szybko odpowiedzialne są latem bądź w klas mrożonej poza sezonem.
Ryba
Nie zupełnie, że smaczne, co coraz wielkie. Ryby nie są potrafi właśnie rozpowszechnione jak wieprzowina, lecz są świetny materiał na obiad. Nie całkowicie, iż są proste w wykonaniu, to też szybko wolno spośród nich wyczarować coś pysznego. Ryba perfekcyjnie sprawdzi się w klas smażonej, z dodatkiem panierki również w otoczeniu ziemniaków i kapusty kiszonej, pieczonej, np. w folii aluminiowej, z ziołami i zapachem warzyw, bądź gotowanej, np. jako zapach do zup. Karp, szczupak, okoń lub węgorz co wyjątkowo „polskie” propozycje rybne na obiad.
Bigos
Polacy to lud, jaki wyspecjalizował się w przygotowywaniu kapusty na setki sposobów. Możemy ją kisić, tworzyć na zima, np. w skóry przeróżnych surówek, natomiast na ogrzewanie robiąc kapuśniak lub gołąbki. Tym, co przybywa na działaj, kiedy pada wyrażenie „kapusta” w kontekście obiadu, jest wysoce niejednokrotnie bigos. Ta doskonała polska potrawa w kategorii podstawowej łączy się z mieszanki kapusty kiszonej i kapusty świeżej, do których nadawane są różne rodzaje ciała i wędlin, grzyby, suszone śliwki, cebula i przyprawy, takie jak ziele holenderskie bądź jałowiec. By także bardziej podkreślić smak bigosu, daje się do niego czerwone wino. Tak skomponowaną mieszankę dużo jest tępić przez parę dni, żeby wszelkie elementy zgrały się z sobą i uwolniły swój dobry aromat. Choć bigos stosuje się dużo jak przekąskę bądź przekąskę, to można go z szczęściem podać oraz na obiad. Z pieczywem razowym smakuje przepysznie.

Powrót do Biznes

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość